Kako povećati cijenu nekretnine koju prodajete?

Jeste li znali – ako na ispravan način pripremite nekretnine za prodaju možete skratiti vrijeme prodaje za 50%, te postići veću cijenu za 15%?

Najčešća greška koju susrećemo prilikom zastupanja nekretnina za prodaju jeste da vlasnik nekretnine nakon dugog i bezuspješnog oglašavanja nekretnine, odluči sniziti početnu cijenu kako bi na taj način privukao kupce i zaključio prodaju. Ova metoda može dati rezultat, ali prije nje sugerišemo prodavcima da PRIPREME nekretninu za prodaju.

Idealan primjer jeste onaj kada nekretnina ima idealnu poziciju, zahtijeva malo ili nimalno dodatnog ulaganja, ima prihvatljivu cijenu i moguće je brzo useljenje. Takvi primjeri su ograničeni, zato dijelimo s vama nekoliko savjeta kako da povećate cijenu svoje nekretnine!

Uživajte u prezentaciji svog doma, iskreno istaknite sve prednosti i nedostatke.

10 savjeta za bržu i profitabilniju prodaju nekretnine

  1. Izvršite sve popravke (sijalice, škripa prozora, nedostajuća kvaka i sl)
  2. Neutralizirajte boju zidova (neutralna boja uglavnom odgovara većini kupaca)
  3. Zamijenite podne obloge (podovi odmah padaju u oči potencijalnih kupaca i značajno utiču na konačnu ocjenu nekretnine)
  4. Koliko je moguće osvježite kupatilo (kupovinom nove armature, osvježenjem boje fuga, dodatnom rasvjetom možete značajno osvježiti kupatilo, čije eventualno renoviranje nosi jednu od većih investicija za novog vlasnika)
  5. Riješite se nepotrebnog namještaja (dozvolite da prostor prodiše kako bi potencijalni kupci mogli vizualizirati svoj prostor)
  6. Lijepo uredite balkon ili terasu (mjesto za kafu i odmor?)
  7. Riješite se neugodnih mirisa (pod obavezno)
  8. Depersonalizirajte prostor (uklonite vlastite fotografije, lične stvari u kupatilu, dječije igračke)
  9. Dodajte cvijeće ili neki drugi efektan dekor (nekim zgodnim detaljem pojačajte toplinu prostora)
  10. Angažujte profesionalnog fotografa nekretnina (ipak ove poslove prepustite profesionalcu)

Nadamo se da smo vam malo približili male tajne velikih majstora, te da ćete lakše i brže realizovati prodaju. U svakom slučaju, za sva dodatna pitanja i podršku na raspolaganju vam je ekspertni tim MN Nekretnina!